fbpx
Selecteer een pagina

In 2020 gaat content marketing groeien in omvang en impact. Dit jaar biedt veel kansen voor het creëren van interessante en waardevolle content die aansluit op de individuele voorkeuren, gewoonten, gebruikersgedrag en zoekbehoeften van de users. 

Content verbetert, omdat het met de huidige en toekomstige technologie gemakkelijker is deze slimmer en strategischer in te zetten. Contentmarketing wordt niet langer als een experiment beschouwd, maar een bewezen strategie die voor elk type merk kan leiden tot een groot succes.

Hier bovenop komt dat social en visuele media verrassende en nieuwe opties gaan bieden met waanzinnige nieuwe contentcreaties als gevolg. Deze content kan gemakkelijk worden geïntegreerd binnen online marketing en beidt vele kansen voor het bereiken en hebben van interactie met je doelgroep!

Content Marketing Trends 2020

WHAT’S NEXT FOR 2020? Hieronder benoemen wij de belangrijkste content trends;

1.    Visual content

Van entertainment tot communicatie, gebruikers gaan helemaal op in de kracht van interactieve en dynamische beelden. Met de gebruiksvriendelijke media kan eenvoudig waanzinnige content gecreëerd worden. Denk aan het creëren van jouw eigen augmented reality filters en lenzen voor Snapchat, of gepersonaliseerde emoticons en GIFs. In 2020 zullen veel marketeers hierop inspelen met hun contentcreatie.

2.    Video content & visual storytelling

Video en storytelling zijn erg belangrijk, maar wordt nog veel belangrijker. De lat zal steeds hoger komen te liggen. Zorg voor een indrukwekkende video die vanaf de eerste seconden direct pakkend is. Zo niet.. dan haakt de kijker af! 

Content Marketing Trends 2020

3.    Waardevolle content

Er wordt meer gebruik gemaakt van statistieken en gegevens over de doelgroep. Teksten bij content worden meer toegespitst op de doelgroep. Het wordt steeds belangrijker om de toon en stijl op social media consistent te houden. Zo bouw je herkenbaarheid op en creëer je meer affiniteit bij de doelgroep. Daarnaast zullen in 2020 de visuals alleen maar beter worden. Denk hierbij aan hele strakke grafische content en professionele infographics.

4.    Specifieke, klantgerichte content

Het hoofddoel van contentcreatie is niet gericht op verkoop, maar op de interactie en band met de doelgroep. Dit wordt bereikt door nuttige informatie te bieden, begeleiding of content gericht op entertainment zonder tegenprestatie. 

Er is al heel veel mogelijk met contentcreatie, maar in 2020 nog veel meer! Wij hebben veel zin in komend jaar en kijken uit naar de nieuwe trends, technologieën en ontwikkelingen! 

WhatsApp Direct contact via WhatsApp